Bekijk deze e-mail in de browser
 
Nieuwsbrief Stedelijk Coaches VE
September 2022
 

Hoe was jouw zomer? Is het gelukt om jezelf op te laden?  


Wij hebben enorm genoten en veel zin in de tweede helft van dit jaar. In deze nieuwsbrief vertellen we je over de Lerend Netwerken die van start zijn gegaan en kondigen we een nieuwe serie van de training Progressiegericht werken aan. Tijdens deze zomer zijn we naast extra energie ook een nieuwe collega rijker geworden. We mogen Hieke Kapsenberg verwelkomen als nieuw teamlid! Hieke gaat vanaf 1 september gedeeltelijk aan de slag als collega Stedelijk Coach VE. Hieke zal haar huidige werkzaamheden als stedelijk coördinator Jonge Kind afbouwen tot eind december 2022. Klik op de foto om Hieke (nog) beter te leren kennen.

De lerend netwerken zijn onderdeel van een bijzonder project om samen met vele andere Almeerse professionals, taalondersteunende vaardigheden te ontwikkelen: Taal in de Stad. Doel: Almeerse kinderen en jongeren de beste taalkansen geven door een hoge kwaliteit in taalaanbod te verzorgen. Het initiatief is ontstaan na de inventarisatiestudie ‘Taal in Almere’ uitgevoerd door Hogeschool Windesheim (zie nieuwsbrief mei 2021). De Stedelijke Kwaliteitsschaal VVE en de Stedelijke Taalaanpak dienen als uitgangspunten voor de netwerken.

 

Er gaan dit jaar 6 Netwerken van start en dat groeit hopelijk uit tot een brede basis in de hele stad. Onderstaande illustratie geeft een mooi totaalbeeld van de doelen, de gestarte (of te starten) Netwerken en de betrokken procesbegeleiders (PB'ers). 

Klik op de afbeelding om meer te lezen.


Vanuit de Stedelijk coaches VE is Anne-Mieke Tabak PB’er van het Lerend Netwerk voor leidinggevenden, collega Ellie Vangangelt neemt in dezelfde rol het Netwerk voor pedagogisch beleidsmedewerkers en pedagogisch coaches voor haar rekening. Het is een mooie kans om op deze manier betrokken te zijn en inhoudelijk samen te werken aan de kwaliteit van taalaanbod.

 

Heb jij de aankomende data al in je agenda staan? Tot dan!

Kerngroep leidinggevenden    

  • Dinsdag 13 september van 13:30 – 15:30 uur
  • Locatie: Hogeschool Windesheim, Hospitaaldreef 5

Lerend netwerk pedagogisch beleidsmedewerkers en/of coaches 

  • Dinsdag 20 september van 10:30 – 12:00 uur
  • Dinsdag 29 november van 10:00 – 12:00 uur
  • Locatie: Hogeschool Windesheim, Hospitaaldreef 5

Leuk om te weten!

(Voor-)lezen of samen lezen, boeken lenen zich fantastisch voor het ontwikkelen van een goede taalvaardigheid. Als onderdeel van het project Taal in de Stad heeft Windesheim een Minibibliotheek opgezet. In de boekenkast staan boeken die door een brede vertegenwoordiging van kinderopvang-, onderwijs- en zorg- en welzijnpartners zijn gedoneerd. “De boeken kunnen door studenten van de groep Educatie (pabo, pedagogisch educatief professional (pep), zij instroom) geleend en (voor)gelezen worden op de kinderopvang of scholen.”

 

Ellie Vangangelt heeft namens de Stedelijk Coaches VE het boek ‘Monkie’ bijgedragen aan de bibliotheek. Een tekstloos prentenboek met sfeervolle, gedetailleerde kleurenillustraties.

 

"Monkie, een prachtig prentenboek waarmee elke volwassene aan elk kind en elk kind aan elke volwassene, een spannend en ontroerend verhaal kan vertellen met zijn eigen woorden en in zijn eigen taal"

 

Vanwege de grote belangstelling, gaat in november een nieuwe serie Progressiegericht werken van start. De training bestaat uit 4 bijeenkomsten en is bedoeld voor leidinggevenden, pedagogisch beleidsmedewerkers en pedagogisch coaches van Almeerse gesubsidieerde kinderopvangorganisaties.


In de training krijg je handvatten en praktische instrumenten aangereikt die je kunt inzetten bij het coachen van en leidinggeven aan pedagogisch medewerkers. Je gaat samen op zoek naar antwoorden die verrassend, succesvol en direct toepasbaar zijn.


Is dit iets voor jou? Meld je dan hier direct aan.

 

Data 
Bijeenkomst 1 - Dinsdag 15 november 2022
09:30 uur tot 12:00 uur
Bijeenkomst 2 - Donderdag 8 december 2022
09:30 uur tot 12:00 uur
Bijeenkomst 3 - Dinsdag 17 januari 2023
09:30 uur tot 12:00 uur
Bijeenkomst 4 - Donderdag 16 februari 2023
09:30 uur tot 12:00 uur

Klik op de afbeelding om verder te lezen en je in te schrijven.

We delen graag praktische tips en zoveel mogelijk relevante informatie. Mocht er vanuit jullie behoefte zijn om een specifiek onderwerp te belichten in onze volgende nieuwsbrief. Wij staan open voor suggesties! Laat het ons weten: coachesvve@deschoor.nl

 

De nieuwsbrieven zijn terug te vinden op onze website: www.coachesvvealmere.nl

© De Schoor 2022
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.
Copyright De Schoor 2021