Bekijk deze e-mail in de browser
 
Nieuwsbrief Stedelijk Coaches VE
Maart 2022
 

De lente is deze week echt voelbaar, geniet jij daar ook zo van? De warme zonnestralen geven extra energie die wij goed kunnen gebruiken in deze uitdagende tijden. In deze nieuwsbrief vertellen wij iets over onze komende workshops en hebben we een leuke voorjaarstip. Veel lente-energie toegewenst!

Inmiddels is het onderdeel geworden van ons werk om meer op afstand te zijn. Verbinding: samen in gesprek en samen op onderzoek, vinden we echter nog steeds het allerbelangrijkst. We blijven graag in beeld, zodat we makkelijk te benaderen zijn. De meesten van jullie weten onze persoonlijke contactgegevens te vinden via onze website. We hebben er sinds kort iets extra’s aan toegevoegd: een kort verhaaltje waarin we iets meer vertellen over onszelf. Vind jij het leuk om ons iets beter te leren kennen? Lees dan verder door te klikken op de onderstaande afbeelding.

 

 

Begin maart was de week van de hoogbegaafdheid. Deze weken worden jaarlijks georganiseerd om op een positieve manier meer aandacht voor hoogbegaafdheid te krijgen. Er bestaan namelijk nogal wat vooroordelen en misvattingen rondom dit thema. Bij de jongste kinderen spreek je overigens over een ontwikkelings-voorsprong.

 

Binnen ons team hebben Anne-Mieke en Thea zich in dit onderwerp verdiept. Het resultaat, een mooi aanbod in de vorm van een driedelige workshop. In deze 3-delige workshopserie:
• krijg je zicht op de signalen die kunnen wijzen op een ontwikkelingsvoorsprong bij peuters 
• wordt duidelijk waarom het zo belangrijk is deze kinderen tijdig in beeld te hebben 
• krijg je handvatten voor signalering, omgang met deze kinderen en een passend aanbod voor hen. 


Dagdeel 1: donderdag 21 april, 13:30 - 16:00 uur. 

Dagdeel 2: maandag 23 mei, 13:30 - 16:00 uur.

Dagdeel 3: dinsdag 14 juni, 09:30 - 12:00 uur. 

          
De workshop is bedoeld voor pedagogisch coaches én zorgcoördinatoren. Is dit iets voor jou? Meld je dan hier direct aan.

“Spelen is het leukste, het leukste wat er is. Zonder het te weten, merk je wat leren is “
Bovenstaande quote is wat mij betreft veelzeggend als het gaat om Lerend Spelen of zie jij het eerder als Spelend Leren? Heb jij een concrete visie over spel? In de tweedelige inspiratieworkshop spelbegeleiding gaan we daar onder andere dieper op in.

 

De workshop is bedoeld voor pedagogisch coaches.

Nieuwsgierig geworden? Aanmelden kan nog tot en met aanstaande donderdag!

Meld je hier direct aan.

Al eens gehoord van de Akta-meter? De Akta-meter is een handig instrument om de kwaliteit van de inrichting van je ruimtes te controleren en deze te verbeteren. Door de meter in te vullen krijg je zicht op welke activiteitenplekken verbeterd kunnen worden, welke plekken goed in elkaar zitten en welke activiteiten er nog ontbreken. Er is ook een vragenlijst over de inrichting en aankleding van de ruimte als geheel. De meter is digitaal in te vullen en te vinden op de webiste "Ruimten maken.nl".


Wellicht een fijne klus om aan te pakken als een ‘grote voorjaarsschoonmaak’? Alleen inventariseren en geïnspireerd worden is natuurlijk ook interessant. Wat zijn jouw uitkomsten en wat kun je doen in de (nabije) toekomst?


 

We delen graag praktische tips en zoveel mogelijk relevante informatie. Mocht er vanuit jullie behoefte zijn om een specifiek onderwerp te belichten in onze volgende nieuwsbrief. Wij staan open voor suggesties! Laat het ons weten: coachesvve@deschoor.nl

 

De nieuwsbrieven zijn terug te vinden op onze website: www.coachesvvealmere.nl

© De Schoor 2022
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.
Copyright De Schoor 2021