Bekijk deze e-mail in de browser
 
Nieuwsbrief Stedelijk Coaches VE
December 2021
 

Een nieuw jaar starten is een waardevol cadeau. Een moment voor reflectie en herijken. Waar komen we vandaan en vooral waar willen we naar toe bewegen? Als wij naar de kinderen kijken, gunnen we ze vooral alle ruimte tot ontplooiing. Wat kan daar beter bij helpen dan de focus op lerend spelen? Spel niet als een opzichzelfstaande activiteit, maar geïntegreerd in de (dagelijkse) handelingen. Wat een rijkdom zou dat opleveren voor de kinderen! Wij geven dit voornemen een ereplekje en nemen deze graag mee naar 2022! Waar ga jij je op richten?

 

In deze nieuwsbrief hebben we weer een paar inspirerende boekentips voor jou. Leesvoer voor in de kerstvakantie? :) Daarnaast informeren we je over onze planning in 2022. Wij wensen je veel succes en plezier met alle zorgvuldige afrondingen van dit jaar en welverdiende rustdagen richting het nieuwe jaar. 

 

De workshopreeks van 2021 is ten einde. Ondanks de digitale uitdagingen van corona is het gelukt om een interessant online programma met jullie te delen. We hebben genoten van alle betrokken deelnemers. De eerste cursus 'Progressiegericht coachen' voor 2022 staat al gepland. Deze cursus is speciaal voor pedagogisch coaches. Neem vast een kijkje bij onze (voorlopige) planning voor het eerste half jaar van 2022.

 

Klik op de afbeelding om deze te vergroten en helemaal te bekijken.

Ken je dat? Soms herlees je een boek uit je boekenkast en word je weer helemaal enthousiast! Het pedagogisch kader voor kindercentra 0-4 jaar is zo'n klassieker. Vanwege voorbereidingen hebben we ons opnieuw hierin verdiept. Uitgebracht in 2009, maar nog steeds enorm actueel. Dit boek is een aanrader om ter hand te nemen als je de visie achter je pedagogische beleidsplannen weer onder de loep wilt nemen. Of zoals de auteurs aangeven "Een goed functionerend pedagogisch kader biedt een basis waar iedereen vanuit gaat en die ruimte schept voor eigenheid, bijzondere keuzes en creativiteit"

 

Klik op de afbeelding om het boek direct te downladen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vertrouwde deskundige ondersteuning van de Stedelijk Coaches VE in een nieuw jasje. Vanaf 2022 gaan wij de coaching op de voorscholen aanbieden volgens een strippenkaartmethodiek. Uitgangspunt: Het aantal beschikbare uren op de strippenkaart is afhankelijk van het aantal doelgroepkinderen op de locaties. Per doelgroepkind is 1 uur per jaar beschikbaar. De inzet van de strippenkaart is gericht op coaching/ondersteuning van:
-    pedagogisch coaches
-    pedagogisch beleidsmedewerkers
-    leidinggevenden

Heb je een coachvraag? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij gaan graag samen met jou aan de slag. 

Onze trainingen, cursussen en workshops zijn gericht op pedagogisch coaches en leidinggevenden van Almeerse gesubsidieerde voorscholen. Door onze goede contacten kennen we de meeste mensen. Er zijn echter ook nieuwe ontwikkelingen binnen organisaties. Ken of ben jij een nieuwe pedagogisch coach en/of leidinggevende? Zou je graag aansluiten bij ons gratis deskundigheidsaanbod? Stuur ons dan een bericht: coachesvve@deschoor.nl. Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten.

Een absolute aanrader voor alle professionals (coaches en pedagogisch medewerkers) die te maken hebben met meertalige kinderen en hun ouders: Handboek voor professionals. Kinderen die meertalig opgroeien. Tijdens het Almeerse Taalsymposium op 25 november werd dit document aangehaald door prof. dr. Folkert Kuiken tijdens zijn keynote toespraak. 
 
Dit handboek sluit aan op de sleutelrol die ouders vervullen in de taalontwikkeling van hun kinderen. Het is een heel makkelijk leesbaar en praktisch instrument dat stap voor stap ingezet kan worden in de contacten met ouders van kinderen die meertalig opgroeien. Het is zo geschreven dat je er als pm-er direct zelf mee aan de slag kunt. Natuurlijk kun je je coach erbij betrekken om het proces te faseren en te borgen. 
 
"In dit handboek vind je de nieuwe visie op de optimale taalontwikkeling van het meertalige kind. Er zijn 8 adviezen geformuleerd voor ouders, die deze visie concreet maken. Deze adviezen kunnen we als professionals met ouders delen. Daarmee kunnen zij hun kinderen, die in een meertalige omgeving opgroeien, zo goed mogelijk in hun taalontwikkeling ondersteunen."

Geïnspireerd geraakt? Download het Handboek hier.

 

Onze volgende editie verschijnt weer in februari 2022. We delen graag praktische tips en zoveel mogelijk relevante informatie. Mocht er vanuit jullie behoefte zijn om een specifiek onderwerp te belichten in onze volgende nieuwsbrief. Wij staan open voor suggesties! Laat het ons weten: coachesvve@deschoor.nl

 

De nieuwsbrieven zijn terug te vinden op onze website: www.coachesvvealmere.nl

© De Schoor 2021
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.
Copyright De Schoor 2021