Bekijk deze e-mail in de browser
 
Coaches VVE
Juli 2021
 

Inhoud

We zijn bijna aan het einde gekomen van een veelbewogen en intensieve periode. 

De zomervakantie staat voor de deur. Er volgt gelukkig een tijd van steeds meer versoepelingen. Wij kijken er naar uit om jullie straks weer vaker live te mogen ontmoeten! Wellicht op 1 van onze workshops na de zomer? In deze korte nieuwsbrief vast een vooruitblik en een paar gouden leestips om jullie boekenkast te verrijken. Veel leesplezier en vast een hele mooie zomer toegewenst!

  • Een terugblik

Tijdens onze afgelopen workshops stonden de pedagogisch coaches van de voorscholen centraal. Denk aan de workshops: "Progressiegericht coachen" en de "Stedelijke Kwalititeitsschaal. Leerpunten die onder meer zijn behandeld:

  • Welke ‘coachinstrumenten’ kan je inzetten?
  • Hoe gebuik je de (nieuwe) handvatten in je coaching?
  • Hoe implementeer je de Stedelijke Kwaliteitsschaal?
  • Welke strategieën kun je gebruiken om de Stedelijke Kwaliteitsschaal te borgen?

Deelnemers geven aan dat ze veel verfrissende inzichten hebben opgedaan. Ideeën uitwisselen en sparren met vakgenoten wordt ervaren als een grote plus. De geplande terugkomdagen en extra intervisie maken het leerproces compleet.

In 2022 gaan we met pedagogisch coaches en o.a. bovenstaande thema's verder aan de slag!

 

  • Wat te verwachten na de zomer? 

Na de zomervakantie staan er weer een aantal mooie workshops op de planning. Noteer jij ze vast in je agenda? Op een rij:

We hopen jullie te zien op één van deze workshops!

  • Max en de Maximonsters. Ken jij deze prentenboekklasieker? 

Max en de Maximonster is het prentenboek van 2021. Het prentenboek is al 58 jaar een bestseller en vertaald in 40 talen. Het boek gaat over Max die op een avond zonder eten naar bed wordt gestuurd. Dan groeit er een bos in zijn kamer waar heel veel monsters wonen. Door de prachtige prenten en de vele lagen die in het verhaal zitten, kun je dit boek meerdere keren voorlezen en er steeds weer opnieuw over in gesprek gaan. Over angstgevoelens, stout zijn, fantasie en nog veel meer.
 

'Geef een (prenten)boek cadeau' heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken. 'Max en de Maximonster is het prentenboek van 2021. Voor maar € 2,50 zijn de boeken nu te koop in de boekhandel, om te lezen op de groep of cadeau te geven aan jezelf of een ander. Ga hier direct naar de campagne.

 

  • Behalve culturele diversiteit, mag er ook wel wat meer seksuele diversiteit op de kinderboekenplank. 

Hoeveel verhalen ken je waarin twee jongens van elkaar houden, of waarin een kind twee moeders heeft? Makkelijk vindbaar zijn ze niet, de meesten zijn enkel nog antiquarisch verkrijgbaar, terwijl het toch een vrij modern thema is. Maar goed, ze bestaan wel. Platform Kiind dook voor jullie in de jeugdliteratuur. Zij hebben 8 mooie titels voor jullie gevonden. Aanrader voor in élk gezin, ook als je het zelf heel gewoontjes vindt, want het is alleen maar fijn als je kind vertrouwd is met diversiteit. 

 

 

Muzikaal spel: geen herrie, maar ontwikkeling. Deze ontdekking wilden we jullie niet onthouden. Christiane Nieuwmeijer heeft een prachtig promotieonderzoek gedaan naar het muzikale spel van jonge kinderen en de rol die de leerkracht (lees ook: pedagogisch medewerker) hierin speelt. Zij maakte een inspirende video: Muzikaal ‘Kabaal’?!, die laat zien wat een leerkracht kan doen om het muzikale spel van jonge kinderen te stimuleren. Bij de video hoort ook een inspiratieplaat. Absuluut het bekijken waard! Kijk op de website van Gehrels muziekeducatie om meer te lezen over het onderzoek. Wij wensen jullie veel bijzondere muziekontwikkeling toe met de kinderen!

Onze volgende nieuwsbrief komt uit in september. We delen graag praktische tips en zoveel mogelijk relevante informatie. Mocht er vanuit jullie behoefte zijn om een specifiek onderwerp te belichten in onze volgende nieuwsbrief. Wij staan open voor suggesties! Laat het ons weten: coachesvve@deschoor.nl

 

De nieuwsbrieven zijn terug te vinden op onze website: www.coachesvvealmere.nl

© De Schoor 2021
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.
Copyright De Schoor 2021