Coaches VVE
Mei 2021
 

Inhoud

Zoals jullie zien, blijven we met onze nieuwsbrief in ontwikkeling, aanmelden voor deze nieuwsbrief kan direct via onze website: coachesvvealmere.nl

Wij wensen je veel leesplezier!

Deze afgelopen periode hebben we met ons team een aantal nieuwe documenten tot stand gebracht. Zo is er nu een actuele versie van ons eigen publicatie:

Tijdlijn Voorschool 2021. De Tijdlijn Voorschool is een actieschema voor pedagogisch medewerkers met als leidraad kinderen van 0-6 jaar. 

 

Verder zijn in opdracht van de Gemeente Almere, de volgende publicaties inhoudelijk ontwikkeld vanuit de coaches VVE:

Klik op de afbeelding voor meer informatie.

 

In de inventarisatiestudie Taal in Almere komt naar voren dat er een breed gedragen zorg over taalontwikkeling van kinderen in Almere bestaat. Deze studie is uitgevoerd door het Lectoraat Leiderschap in Onderwijs en Opvoeding van Hogeschool Windesheim in Almere in samenwerking met de Universiteit Utrecht.

 

Wij dragen ons steentje bij aan een sterke stedelijke taalaanpak, door een '"workshopserie Meertaligheid" en een "workshop Interactief Voorlezen" aan te bieden aan gesubsidieerde voorscholen. Voor de komende ronde heeft zich al het maximaal aantal deelnemers ingeschreven. Bij voldoende belangstelling bieden we de workshops in 2022 opnieuw aan.                                                                      

Vroeg beginnen loont, zeker als je over taalverwerving spreekt!

 

Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Klik op de afbeelding voor ons volledig jaaroverzicht workshopaanbod 2021  

Zijn jullie deze poster al tegengekomen op de website van Kentalis?
‘Heeft Jos ’n TOS’ is een handzame signaleringsposter over TaalOntwikkelingsStoornis (TOS). De posters kunnen je helpen om snel een TOS te herkennen bij baby's en peuters. Ze zijn hier gratis te downloaden en in diverse talen verkrijgbaar: in het Nederlands, Engels, Pools, Arabisch, Turks, Eritrees, Fries en Gronings.

 

 

  • https://lea.almere.nl/  LEA staat voor Lokaal Educatieve Agenda . 
    Op de website vind je onder meer, praktische en informatieve documenten gericht op jonge kinderen van 0 tot 6 jaar, zoals bijvoorbeeld de ENTZA Zorgmap.
  • https://almerekracht.almere.nl/preventie-voor-jeugd-en-gezin/aanbod-jeugd-en-gezin  
    Binnen de grote hoeveelheid aan verschillende instanties is het soms lastig om gerichte hulp te vinden. Op deze website krijg je inzicht in het aanbod voor Almeerse jeugdigen en ouders/verzorgers. Via onderverdeelde thema’s kun je zoeken naar organisaties en hun aanbod. 

We delen graag praktische tips en zoveel mogelijk relevante informatie. Mocht er vanuit jullie behoefte zijn om een specifiek onderwerp te belichten in onze volgende nieuwsbrief. Wij staan open voor suggesties! Laat het ons weten: coachesvve@deschoor.nl


© De Schoor 2021
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.
Copyright De Schoor 2021