Bekijk deze e-mail in de browser
 
Stedelijk Coaches VE
April 2024
 

Inhoud

Het leven is altijd in beweging, of we dat willen of niet;) Binnen ons coachteam zijn we gewend om mee te bewegen met wat het werkveld van ons nodig heeft. Dat brengt uitdagingen, maar ook veel mooie processen op gang. De verandering die nu voor de deur staat, is echter heel dicht bij huis. Onze zeer gewaardeerde collega Anne-Mieke Tabak gaat ons per 1 augustus verlaten. Zij gaat genieten van haar welverdiende pensioen. Hoe blij we ook voor haar zijn, we gaan haar enorm missen. In deze nieuwsbrief een afscheidsgroet van haar. We wensen Anne-Mieke alle geluk toe!

 

De cadans van de beweging heeft ons tegelijkertijd ook een collega gebracht. Vanaf 1 maart mochten we Janneke van Vondel verwelkomen als nieuwe Stedelijke coördinator Het Jonge Kind. Middels een korte introductievideo stelt zij zich voor.

 

We willen je ook graag meenemen in de bijeenkomsten van Passend Onderwijs in Almere (POA). De term Passend Onderwijs kan een drempel opwerpen om deel te nemen, maar de Voorscholen en de brede kinderopvang zijn een onmisbare schakel! Er is de laatste jaren heel hard gewerkt om de voorschoolse periode op de kaart te zetten. De Basisstructuur voor Ondersteuning (BvO) is daar een goed voorbeeld van. Kinderen worden tenslotte niet met vier jaar geboren en hebben voordat ze naar de basisschool gaan een ontwikkeling doorgemaakt die zijn weerga niet kent. Lees hieronder meer over de kansen die de bijeenkomsten van Passend Onderwijs jou kunnen brengen. 

 

Verder vind je in deze nieuwsbrief de laatste update(s) van de Lerende Netwerken waar wij bij betrokken zijn. Daarnaast kijken we vooruit naar de eerstvolgende workshop op de agenda.

 

We delen graag praktische tips en zoveel mogelijk relevante informatie. Mocht er vanuit jullie behoefte zijn om een specifiek onderwerp te belichten in een volgende nieuwsbrief: wij staan open voor suggesties! Laat het ons weten door een mail te sturen aan: coachesvve@deschoor.nl

 

Alle nieuwsbrieven zijn terug te lezen op onze website: www.coachesvvealmere.nl

Veel leesplezier!

Afscheid 

Na veel jaren met plezier gewerkt te hebben, neem ik per 1 augustus 2024 afscheid.

 

Ik kijk met plezier terug op de resultaten die er bereikt zijn. Met name voor degenen waarover het ging: de peuters in Almere. 

 

Soms hebben we echt verbetering voor hen kunnen realiseren. Dat kon niet zonder de inzet van pedagogisch medewerkers, leidinggevenden vanuit de kinderopvangorganisaties, mijn collega’s van het team Stedelijke coaches VE en de ruimte en het meedenken van beleidsambtenaren van de gemeente Almere en mijn leidinggevende bij De Schoor. 

 

Bedankt voor de samenwerking. Ik wens jullie het allerbeste! 

Anne-Mieke Tabak 

Stedelijk Coach VE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het kwam ons ter ore dat het videofragement niet wilde openen. Dus bij deze een herkansing. Hopelijk lukt het nu wel. Mocht je straks vrij hebben. Een hele fijne vakantie toegewenst! Graag tot ziens op de wijkbijeenkomsten!

 

Janneke van Vondel is per 1 maart enthousiast begonnen als Stedelijke coõrdinator Het Jonge Kind. Één van haar missies: Korte lijnen en effectief wijkgericht samenwerken ten behoeve van alle kinderen en hun ouders/verzorgers!

 

 

 

 

 

 

 

 

In deze video stelt zij zich aan jullie voor: https://youtu.be/_J13lE-uNdk?si=0FYt9NwGmm3E1Jq7

 

Of klik op de afbeelding om de video af te spelen.

 

Op 16 april jl. was de derde succesvolle bijeenkomst van POA. 

Het thema van de ochtend Dekkend netwerk en doelgroepenmodel.

De tweede bijeenkomst in februari droeg het thema Integraal & Interprofessioneel samenwerken. Een belangrijke conclusie die als gemene deler heel duidelijk terug blijft komen. We helpen de jonge kinderen in Almere vooruit wanneer we constructief samenwerken met alle betrokken professionals. 

 

In februari namen grofweg honderd professionals deel aan de bijeenkomst van POA. Op 16 april was dat aantal ruim verdubbeld. Zoals eerder gezegd zijn de voorscholen en de brede kinderopvang een onmisbare schakel in de samenwerking. De aanwezigheid van de voorscholen wordt echt gemist. De ambitie die vanuit de Basisstructuur van Ondersteuning (BvO) is gesteld kan alleen worden waargemaakt als ALLE partners integraal en interprofessioneel samenwerken. Jij bent vanuit de voorschool en kinderopvang van onschatbare waarde voor de jonge kinderen in Almere.  

 

Meld je aan voor de volgende bijeenkomst en misschien lukt het ons om het deelnemersaantal wederom te verdubbelen. Een zinvolle tijdsinvestering om de samenwerking in Almere te verstevigen! 

 

Opbrengsten uit de bijeenkomsten van POA. 3 Redenen om te komen:

  1. Uitgelezen gelegenheid om: Elkaar te leren kennen (korte lijnen!), elkaars expertise te erkennen, kennis te delen en samen te werken, boost voor effectieve hulp die past bij het kind en gezin in de eigen leefomgeving.
  2. Je helpt mee om het jonge kind structureel op de kaart te houden.   
  3. Je vindt er hulpmiddelen en praktische ideeën om direct in te zetten in jouw eigen praktijk. Bekijk hier de opbrengsten van de bijeenkomsten van april en februari.

 wink Ben jij erbij?

 

 

 

 

 

Aankondiging

Donderdag 23 mei 2024 staat bijeenkomst 6 van het Lerend Netwerk Leidinggevenden op de agenda. We verwachten alle leidinggevenden van de gesubsidieerde voorscholen.

  • Locatie : Hogeschool Windesheim Lokaal Al3.54. 
  • Tijd: 10:00 uur tot 12:00 uur.

Deze ochtend maken we de balans op en stelt de nieuwe procesbegeleider (opvolger van Anne-Mieke Tabak) zich voor. Bovendien hebben we een premiere!

Met trots vertonen we de bijzondere documentaire "Stel je voor". Een documentaire die tot stand is gekomen in het Lerend Netwerk Pedagogische coaches/Pedagogisch beleidsmedewerkers. 

 

Tot ziens op 23 mei!

Workshopserie - Doordenken, in gesprek met peuters

 

Er zijn nog een paar plekken voor deze (gratis) workshop!

Is dit iets voor jou?

Workshopserie van twee dagdelen.

Data:

  • Dinsdag 14 mei 2024
  • Donderdag 30 mei 2024

Tijden:

  • 13:30 - 16:00 uur                 
Klik op de afbeelding voor meer informatie en aanmelding. 
© De Schoor 2024
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.
Copyright De Schoor 2021