Bekijk deze e-mail in de browser
 
Nu inclusief werkende links! Stedelijk Coaches VE
Februari 2024
 

Inhoud

Herken jij dat ook? Voor ons gevoel is de kerstvakantie nog maar net voorbij en nu staat de volgende alweer voor de deur. Wij gooien het op het feit dat we o.a. met mooi werk bezig mogen zijn. De tijd gaat dan voorbij zonder dat je daar erg in hebt :)

In deze tijden waarin zoveel gebeurt in de wereld is dat een ongekende luxe. Dankbaar dat wij veilig zijn en we kinderen kunnen ondersteunen en begeleiden in hun ontwikkeling. 

 

In deze nieuwsbrief blikken we terug op de themabijeenkomst Lerende Netwerken van 1 februari. Verder willen we jullie attent maken op de workshops die begin maart van start gaan. Verbindend contact maken met kinderen staat daarin voorop. Hoe treffend na het horen van de resultaten van een Belgisch promotie onderzoek! (Lees hieronder.) 

 

We delen graag praktische tips en zoveel mogelijk relevante informatie. Mocht er vanuit jullie behoefte zijn om een specifiek onderwerp te belichten in een volgende nieuwsbrief: wij staan open voor suggesties! Laat het ons weten door een mail te sturen aan: coachesvve@deschoor.nl

 

De nieuwsbrieven zijn terug te vinden op onze website: www.coachesvvealmere.nl

 

 

 

 

 

 

 

1 februari hebben we genoten van het zeer bevlogen verhaal van David Kranenburg. David is directeur van Stichting Actief Ouderschap. Actief ouderschap verspreidt de aanpak Thuis en Taal in Nederland. Het werd wederom duidelijk hoe belangrijk de driehoek > (Voor-)school heart Kind heart Ouders is. Een driehoek waarin het zwaartepunt bij de ouders ligt. Ouders hebben voor de (taal)ontwikkeling van hun kind immers de grootste en belangrijkste rol. 

 

We werden geraakt door de resulaten van een Belgisch promotie onderzoek. David stelde ons de vraag: "Hoe lang duurde de gemiddelde interactietijd tussen de beroepskracht en de rustigste kinderen?" Het schokkende antwoord was 8 seconden op een 5-urige schooldag! Daar waren we even stil van. Ieder kind verdient het om echt gezien te worden!

 

Thuis In Taal in 7 stappen:

1. Ken de taalomgeving thuis

2. Bepaal de koers met collega's en ouders

3. Werk aan een wederkerige relatie met alle ouders

4. Zorg voor passende ouder-kind activiteiten en interactie

5. Ondersteun de rol van ouders

6. Geef taal prioriteit

7. Help taal uitbreiden

Lees hier verder in de handreiking voor een uitgebreide toelichting.

 

Wij vinden Thuis in Taal een zeer laagdrempelige en praktische aanpak. We zijn van plan verdere mogelijkheden voor in Almere te onderzoeken. Wil jij meer weten over Thuis in Taal? Neem dan een kijkje op de website Aanpak Thuis in Taal.

Binnenkort starten er weer twee interessante workshops. Ben jij erbij?

 

Workshopserie - Pientere peuters; kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong

Workshopserie van vier dagdelen.

Data:

  • Donderdag 7 maart 2024
  • Donderdag 21 maart 2024  
  • Donderdag 4 april 2024
  • Donderdag 18 april 2024         

Tijden:

  • 13:30 – 16:00 uur    

Klik op de afbeelding voor meer informatie en aanmelding.

                

Workshopserie - Doordenken; In gesprek met peuters​​​​​​

Workshopserie van twee dagdelen.

Data:

  • Dinsdag 14 mei 2024
  • Donderdag 30 mei 2024

Tijden:

  • 13:30 - 16:00 uur                 
Klik op de afbeelding voor meer informatie en aanmelding. 

Wat ga jij doen in de week van het Jonge Kind? Heb je iets bijzonders bedacht voor de kinderen of de ouders? Of pak je de gelegenheid aan om je jezelf te laten inspireren?

 

Van 15 tot en met 19 april 2024 organiseert Hogeschool Windesheim in samenwerking met de Nieuwe Bibliotheek en het ROC van Flevoland de Week van het Jonge Kind voor professionals die werken met en voor het jonge kind in Almere. Het thema van dit jaar is ‘Kans voor het jonge kind’.

 

Wellicht komen we elkaar tegen tijdens:  

De boekenclub op dinsdag 16 april 2024 ‘Samenwerken aan pedagogische kwaliteit’ met IJsbrand Jepma? We zijn erg nieuwsgierig naar zijn recent verschenen boek 'Wat leert mijn kind bij jullie?' IJsbrand deelt zijn ideeën over coachen en samenwerken aan de pedagogische kwaliteit.

De conferentie van vrijdag 19 april 2024 met een zeer inspirerend programma en aansluitend een netwerklunch.

 

Tot ziens!

 

 

 

 

© De Schoor 2024
privacyreglement
Wie geen prijs stelt op deze nieuwsbrief kan zich hier afmelden.
Copyright De Schoor 2021